Dorty od Marušky!

Dort pro princeznu

Přísady na korpus:

Přísady na krém:

Popis postupu:

Nejprve si připravíme korpus. Vyšleháme vajíčka a poté přidáme cukr. Do vyšlehané hmoty přidáme hladkou mouku s vanilkovým pudingem. Korpus upečeme v otevírací formě na dort. Vychladlý korpus vyndáme z formy a prokrojíme.

Dále si připravíme krém. Z mléka a vanilkového pudingového prášku si uvaříme pudding. Necháme vychladit. Želatinu rozpustíme ve třech lžicích rumu a připravenou hmotu přidáme do pudingu. Nakonec zlehka vmýcháme ušlehanou šlehačku. Půlkou připravené směsi promažeme dort a půlku si odložíme.

Do půlky připareveného krému vmýcháme máslo a touto směsí potřeme dort. Dáme zchladit. Nakonec potáhneme marcipánem a dozdobíme. Jako předlohu můžete použít můj dort.

hlavní stránka Autor: Marie Pekárková