Dorty od Marušky!

Marcipán

Přísady:

Sušené mléko polotučné 25 dkg
Cukr moučka 50 dkg
Kukuřičný sirup (popř. glukóza) 2 polívkové lžíce
Voda 2 polívkové lžíce (dle potřeby)
Aroma sladké mandle 1 čajová lžička

Postup přípravy:

Cukr a sušené mléko prosejeme. Směs nasypeme na pracovní prkno a přidáme kukuřičný sirup a vodu. Namočíme si ruce vodou a marcipán začneme zpracovávat. Nebojte se si namáčet ruce pořádně až po zápěstí. Ovšem jakmile se hmota spojí, už si ruce nenamáčejte. Mohlo by dojít k tomu, že do marcipánu se dostane moc vody a nedalo by se s ním už tak dobře pracovat. Až bude hmota dostatečně tuhá, můžete ji obarvit potravinářským barvivem. Záleží jen na vás. Pro další pracování s marcipánem používejte moučkový cukr.

Nutriční hodnoty:

Energie 257 KJ
Kalorie 61 kcal
Jednotka 15 g
Bílkoviny 1,29 g
Sacharidy 10,275 g
Tuky 2,115 g
počet hrníčků: počet gramů: 0
hlavní stránka Autor: Marie Pekárková