Pro zadělání na těsto je potřeba 500g mouky, 200g medu, špetka soli, 1 celé vajíčko.

Těsto mícháme v míse dokud nepřestane lepit, poté těsto necháme hodinku vyzrát a poté už rozprostřeme na plech. Jakmile máme těsto na plechu je možné kombinovat všelijaké příchutě, vřele doporučujeme s kuřecím masem a smetanovou omáčkou.

Potřeba je 125 g máslo,250 g hladká mouka;2 vejce ,5 lžíce mléka ,1 lžička prášek do pečiva, 150g medu.

Směs smícháme do hromady, dáme do forem a strčíme do předehřané trouby na 180 stupňů.

Na těsto potřebujeme 500 g hladká mouka, 160 g cukr ,70 g sádlo nebo tuk na pečení, 10 lžíce mléko nebo sladká smetana, 2 vejce, 3 lžíce medu, 2 lžíce jedlé sody.

Na krém si připravíme 250 g másla 5 dl mléka 150 g moučkový cukr 2 žloutky 1,50 balíček vanilkový pudink 1,5 2 lžíce černá káva silná

Hladkou mouku posejeme na vál. Za stálého míchání svaříme mléko nebo smetanu s cukrem, medem, vejci a tukem. Když směs začne houstnout, vmícháme sodu (směs napění) a odstavíme z ohně. Prochladlou směs nalijeme do důlku v mouce a vypracujeme hladké těsto. Rozdělíme na 4-6 dílů, každý rozválíme na tenkou placku. Pečeme na vymazaném plechu do růžova (6-7 min.). Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vylejeme do zbylého vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout. Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáme vychladlý pudink a po kapkách černou kávu. Umícháme hladký hrém, kterým potřeme upečené vychladlé placky. Potřené placky položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet. Hotový medovník nakrájíme na řezy a posypeme moučkovým cukrem.

Úvod Recepty Ceník Kontakty Historie