Slané recepty


Dýňová polévka

Potřebné igredience (cca 4 porce)

Název ingredience Množství
dýně Hokaido 1ks
kokosové mléko v plechovce půl plechovky
cibule 1ks
česnek 2 stroužky
máslo 2 lžíce
zeleninový bujón 1 kostička
sůl půl čajové lžičky
pepř čtvrt čajové lžičky
kurkuma půl čajové lžičky

V hrnci orestujeme na másle na kostičky nakrájenou cibule do zlatova. Poté přidáme na střední kousky nakrájenou dýni, stroužky česneku, kostičku zeleninového bujonu a dochutíme solí, pepřem a kurkumou.
Vše zalijeme horkou vodou až po okraj dýně a necháme vařit alespoň 20 minut, dokud nebude dýně měkká. Po uvaření rozmixujeme v hrnci tyčovým mixérem. Přidáme kokosové mléko a znovu mixujeme.

Rajčatovo-cuketová omáčka

Potřebné igredience (cca 2 porce)

Název ingredience Množství
cuketa 1ks
máslo 1 lžíce
cibule 1ks
česnek 2 stroužky
mražená kukuřice 1 hrst
sůl půl čajové lžičky
pepř čtvrt čajové lžičky
kurkuma půl čajové lžičky
uzená paprika půl čajové lžičky
krájená rajčata 1 plechovka

Cuketu s cibulí a česnekem orestujeme na másle v pánvičce. Přidáme všechno koření, mraženou kukuřici a zalejeme to plechovkou rajčat.
Přilejeme trochu vody, dáme na pánev pokličku a nechám na mírnem ohni vařit asi 10minut dokud nebude cuketa měkká. Podáváme teplé třeba s rýží, těstovinami nebo pěčivem.

Tento web je vytvořen v rámci projektu do předmětu Informatika pro ekonomy II. Všechny použité textové i grafické prvky jsou buď řádně ocitovány, nebo jsem jejich autorem.