Restaureace

Restaurace je druh pohostinského podniku, ve kterém jsou poskytovány pokrmy a nápoje ke konzumaci na místě samém. Halušky Jako symbol restaurací např. na mapách se používají zkřížené příbory, lžíce a vidlička nebo nůž a vidlička. Restaurace má zpravidla otevírací dobu uzpůsobenou dle obvyklých stravovacích návyků. Otvírá se většinou dopoledne kvůli výdeji obědů, druhá špička nastává ve večerních hodinách. Některé restaurace mohou mít určitá pravidla, kterými podmiňují vstup, například povinnost muže mít společenský oblek nebo také kravatu. Existují publikace známých organizací jako je Guide Michelin a mnoho internetových stránek, na kterých jsou restaurace hodnoceny podle kvality pokrmů a obsluhy, cen odpovídajících této kvalitě a atmosféry. V České republice mají restaurace, stejně jako jiné podniky určené k pohostinství, ve všech svých uzavřených prostorách vyhlášen zákaz kouření cigaret a ostatních tabákových výrobků

Nejoblibenejší

Bucheck

Otvírací doba


Globus

Jídelníček

Dopoledne Odopoledne
Pondělí zavřeno14:00-22:00
Uterí 0:00-12:0012:00-0:00
Středa 6:00-8:1415:00-16:20
Čtvrtek 8:00-12:00zavřeno
Pátek dnes sa žijednes sa nekončí
množství název Cena
30.9.20190,33lČočková25 czk
1.10.20190,33lGulašová35 czk



Návrat na hlavnú stránku